Jaarrekening en rapportage

Met de balans en de verlies en winstrekening is de jaarrekening je financiële ‘monitor’. Het helpt je om als ondernemer belangrijke beslissingen te onderbouwen. De fiscus vraagt erom. En ook derden kunnen om je jaarrekening vragen. Denk aan leveranciers, een verzekeraar of de bank bij het aanvragen van een krediet.

Accountant?

De jaarcijfers moeten deskundig samengesteld worden maar hiervoor hoef je, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, meestal geen accountant in te schakelen*. Cijfermensen stelt je jaarrekening deskundig op, op basis van jouw goed georganiseerde administratie en volgens de geldende wet- en regelgeving.

Rendement

Na het opstellen van de jaarrekening bespreken we als je dat wilt de resultaten samen. We analyseren de ontwikkelingen en denken mee over verbeterkansen. Aan de hand van de cijfers kunnen we zien waar meer rendement is te halen.

Tussentijds

Een jaar is lang. Je krijgt van ons bij elke aangifte omzetbelasting een tussentijdse voorlopige rapportage. Zo zie je steeds hoe je ten opzichte van het vorige jaar hebt gepresteerd. Vaak kiezen ondernemers voor een periodiek gesprek om de cijfers en prognoses te bespreken. Zo houden ze het hele jaar samen met Cijfermensen zicht op hun winstverwachting, liquiditeit en investeringsruimte.

Cijfermensen Sandra Hoiting Groningen

* Tijdens een accountantscontrole verzamelt de accountant informatie over de processen in de organisatie. Dat is verplicht als je organisatie 2 jaar op rij aan 2 van de 3 onderstaande kenmerken voldoet:

  • Je omzet is meer dan € 12.000.000
  • Je balanstotaal is meer dan € 6.000.000
  • Je hebt meer dan 50 FTE in dienst

Wanneer je een accountantsverklaring nodig hebt werken wij samen met accountants die dat op basis van de door ons gevoerde administratie kunnen afgeven.

Meer weten over de rapportages en jaarrekeningen van Cijfermensen voor ondernemers? Neem dan contact met ons op!

Nieuws algemeen

14 januari 2023 Cijfermensen is nu NOAB lid

Cijfermensen voor ondernemers is vanaf januari 2022 lid van de Nederlandse Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen.

Bericht bekijken
Nieuws algemeen
logo walhout en hoiting

29 december 2022 Walhout & Hoiting Administraties en Belastingen heet nu: Cijfermensen voor ondernemers

Cijfermensen voor ondernemers is de nieuwe naam van Walhout & Hoiting Administraties en Belastingen. Per 1 januari 2023 gaan we verder onder onze nieuwe naam. Maar met dezelfde mensen, dezelfde service en dezelfde aandacht voor onze ondernemers!

Bericht bekijken
Kennis en Netwerk
Cijfermensen

27 december 2022 Cijfermensenmeeting Voorjaar 2023

In het voorjaar zijn onze relaties van harte welkom bij de eerste CijfermensenMeeting. Tijdens deze bijeenkomst praten we je bij over de laatste ontwikkelingen rondom ‘de cijfers’.

Bericht bekijken