Jaarrekening en rapportage

Met de balans en de verlies en winstrekening is de jaarrekening je financiële ‘monitor’. Het helpt je om als ondernemer belangrijke beslissingen te onderbouwen. De fiscus vraagt erom. En ook derden kunnen om je jaarrekening vragen. Denk aan leveranciers, een verzekeraar of de bank bij het aanvragen van een krediet.

Accountant?

De jaarcijfers moeten deskundig samengesteld worden maar hiervoor hoef je, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, meestal geen accountant in te schakelen*. Cijfermensen stelt je jaarrekening deskundig op, op basis van jouw goed georganiseerde administratie en volgens de geldende wet- en regelgeving.

Vacature Groningen Financieel Administratief Medewerker

Rendement

Na het opstellen van de jaarrekening bespreken we als je dat wilt de resultaten samen. We analyseren de ontwikkelingen en denken mee over verbeterkansen. Aan de hand van de cijfers kunnen we zien waar meer rendement is te halen.

Tussentijds

Een jaar is lang. Je krijgt van ons bij elke aangifte omzetbelasting een tussentijdse voorlopige rapportage. Zo zie je steeds hoe je ten opzichte van het vorige jaar hebt gepresteerd. Vaak kiezen ondernemers voor een periodiek gesprek om de cijfers en prognoses te bespreken. Zo houden ze het hele jaar samen met Cijfermensen zicht op hun winstverwachting, liquiditeit en investeringsruimte.

Cijfermensen Sandra Hoiting Groningen

* Tijdens een accountantscontrole verzamelt de accountant informatie over de processen in de organisatie. Dat is verplicht als je organisatie 2 jaar op rij aan 2 van de 3 onderstaande kenmerken voldoet:

  • Je omzet is meer dan € 12.000.000
  • Je balanstotaal is meer dan € 6.000.000
  • Je hebt meer dan 50 FTE in dienst

Wanneer je een accountantsverklaring nodig hebt werken wij samen met accountants die dat op basis van de door ons gevoerde administratie kunnen afgeven.

Meer weten over de rapportages en jaarrekeningen van Cijfermensen voor ondernemers? Neem dan contact met ons op!

Geen categorie
Vacature Groningen Financieel Administratief Medewerker

1 oktober 2023 Vacature Financieel Administratief Medewerker

We zijn op zoek naar een enthousiaste financieel administratief medewerker met relevante werkervaring in onze branche.

Bericht bekijken
Geen categorie

2 augustus 2023 Zomervakantie

Gedurende de bouwvak, van maandag 7 tot en met vrijdag 25 augustus 2023, is ons kantoor wegens vakantie gesloten.

Bericht bekijken
Nieuws algemeen
Vacature Groningen Financieel Administratief Medewerker

14 januari 2023 Cijfermensen is nu NOAB lid

Cijfermensen voor ondernemers is vanaf januari 2022 lid van de Nederlandse Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen.

Bericht bekijken